ADMINISTRATIE & FISCALE AANGIFTEN 

 

Fiscale aangiften is voor ondernemers de voornaamste reden dat ze samenwerken met een boekhouder. Natuurlijk is het belangrijk om op goede voet met de belastingdienst te blijven. Maar wij gaan verder dan dat. Bij SDJ Finance zorgen wij er niet alleen actief voor dat aangiften op tijd worden ingediend, we monitoren ook gedurende het jaar hoe het met jou en je bedrijf gaat. Waar zitten je behoeften om inkomen zeker te stellen. Bijvoorbeeld in pensioenen of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze zijn natuurlijk weer fiscaal aftrekbaar. Maar als je een huis wilt kopen dan heb je over meerdere jaren fiscale cijfers nodig die je bij dit doel gaan helpen. Hier is weer een andere fiscale strategie voor nodig. Het doen van je administratie hoeft niet iets vervelends te zijn. Maar wat als prettig wordt ervaren is iets heel persoonlijks. Dit kan betekenen dat je alles uitbesteed, of juist graag het één en ander zelf doet. Bij SDJ Finance is allebei mogelijk. Om je op weg te helpen hebben wij een selectie gemaakt van de software waar wij mee werken.

Alles draait hierin om jou. Wat heb jij nodig? Of juist niet.

Laat ons je adviseren.

Neem contact met ons op

Meer informatie over de prijzen? 

 

Zie de tarieven

Onze werkwijze

Een samenwerking met SDJ Finance begint met een persoonlijke kennismaking. Wie ben jij en wat doe jij met je bedrijf. Je financiën is iets persoonlijks en dus wil je graag weten bij wie deze gegevens terecht komen. Heel logisch!

Tijdens deze eerste kennismaking horen wij graag wat je doet met je bedrijf, wat je ambities zijn en hoe je tegen je administratie aan kijkt. Zijn er dingen die je zelf wilt en kan doen of juist helemaal niet. Daarnaast vertellen wij jou hoe wij je kunnen ontlasten en ontzorgen. We lopen door de verschillende opties aan software heen, we bespreken de omvang van je administratie en welke werkzaamheden er allemaal verricht moeten worden. Op basis van deze gegevens doen wij een voorstel qua uren die wij denken nodig te hebben. Uiteraard heb je alle tijd om te bedenken of je comfortabel bent met dit voorstel. Als dit het geval is dan gaan wij graag voor je aan de slag.

In de basis zijn er drie opties.

 

ZZP Basic

In het pakket van ZZP Basic doe je in de basis zelf de boekhouding in één van de pakketten waar wij in werken. Eens per kwartaal doen wij de controle voor de BTW aangiften en dienen wij deze voor je in. Daarnaast stellen wij aan het einde van het jaar de jaarrekening op en dienen wij de aangifte inkomstenbelasting in. Daarnaast zit het beantwoorden van eenvoudige vragen ook inbegrepen.

Je doet dus voor een groot gedeelte zelf de administratie, maar je hebt toch een ervaren boekhouder die over je schouder mee kijkt en die zorgt dat alle aangiften op tijd zijn ingediend.

 

ZZP Deluxe

In het pakket van ZZP Deluxe ontzorgen wij je op alle fronten. Je krijgt twee e-mail adressen waar je jouw inkoop- en verkoopfacturen naar toe kan sturen. Daarnaast toegang tot een app waarmee je foto’s van bonnen kan maken om in te sturen. Vanaf daar doen wij de volledige verwerking. Natuurlijk helpen wij je in het begin ook met het organiseren van je mailbox zodat je niks vergeet in te sturen. Op een manier die bij jou past. Ook stellen wij alle nodige gegevens in dat facturen vanuit portals automatisch worden gedownload. Uiteraard organiseren wij verder de aangifte omzetbelasting, de jaarrekening en de aangifte inkomstenbelasting.

 

MKB op Maat

Voor de grotere ondernemingen hebben wij MKB op maat. Qua basis lijkt dit pakket op ZZP Deluxe. Extra mogelijke diensten zijn facturatie, debiteurenbeheer, het verzorgen van betalingen en periodieke rapportages. Het verschilt per onderneming en ondernemer waar de behoefte van dienstverlening ligt. Daarom zijn deze diensten allemaal optioneel en stellen wij een pakket samen welke direct op je wensen aansluit.

Onze software

 

BTW aangiften

Je herkent het wel. Je loopt tegen het einde van de maand en dan belt ineens je boekhouder. ‘Ik heb je al drie keer gebeld en gemaild, kreeg je niet te pakken, maar het is weer zover!’ Wij helpen je actief om ervoor te zorgen dat de aangifte BTW er op tijd uit is. Naast dat de aangifte op tijd de deur uit moet, zijn er ook vaak regeltjes waar lang niet iedereen weet van heeft. Sommige regeltjes brengen je voordeel, maar sommigen ook hoofdpijn als je ze vergeet. Onze taak is om jou hiervoor te beschermen.

Middeling

Middeling is een onderwerp waar je wellicht weleens van gehoord hebt. Als je inkomen laag was en ineens ga je veel verdienen – of andersom. Dat zorgt er natuurlijk voor dat je dan ineens heel veel of heel weinig belasting hoeft te betalen. Middeling zorgt ervoor dat je gemiddelde inkomen naar beneden wordt gebracht en kan je dus belasting voordeel opleveren. Wij controleren automatisch of dit bij jou van toepassing is of niet.

Ondernemersaftrekken

Wel ondernemer, geen ondernemersaftrekken. Of juist wel. Of helemaal geen ondernemer. Er zijn best wel wat voorwaarden en regels waar je rekening mee moet houden als het om de ondernemersaftrekken gaat. Wat zijn deze aftrekken? De zelfstandigenaftrek en de startersaftrek bijvoorbeeld. Natuurlijk hebben al deze aftrekken invloed op hoeveel belasting je moet betalen. Wij monitoren je gedurende het jaar en waarschuwen je als je situatie dusdanig veranderd dat dit je mogelijk geld gaat kosten.

Investeringsaftrekken

Als jij meer dan €2.300 in nieuwe bedrijfsmiddelen investeert, dan heb je recht op investeringsaftrek. Maar wat ziet de fiscus als investeringen en wat niet? Daarnaast heb je in sommige gevallen ook recht op milieu investeringsaftrek als je investeert in duurzame middelen. Maar je aanmelden voor deze subsidies is best wel een klusje waarin je de weg moet weten. Gelukkig hebben wij vaker met dit bijltje gehakt. We helpen je graag verder.

VPB aangiften

De aangifte vennootschapsbelasting is een fiscale aangifte dat behoorlijk wat haken en ogen heeft. Weinig ondernemers wagen zich aan deze complexe aangifte. Ook hier valt er vanuit een aantal hoeken behoorlijk fiscaal voordeel te behalen. Echter raden wij in sommige gevallen ook af om een BV op te richten omdat dit fiscaal gezien onaantrekkelijk is. Wij leggen je graag persoonlijk uit wat in jouw situatie relevant is.

Fiscale strategie bepalen

Ben je jong, net afgestuurd en ben je hard op weg om je bedrijfje uit de grond te stampen? Wellicht een nieuwe auto? Start een hypotheek? Dat vraagt om heel ander fiscaal advies dan wanneer je net een koophuis hebt en niet van plan bent om te gaan verhuizen. Wat fiscaal voor jou aantrekkelijk is, is 100% maatwerk. We kijken dan wat specifiek voor jou mogelijke strategieën zijn. Dit geeft je niet alleen duidelijkheid in de regelgeving, dit geeft je ook een strategische invalshoek voor hoe je jouw bedrijf kan gaan laten ontwikkelen.

BEN JIJ KLAAR VOOR EEN NIEUWE FINANCIËLE PARTNER?

Neem dan contact met ons op!