OVER ONS

OVERTUIGING #1

Administratie is saai en ik heb er nooit zin in.

OVERTUIGING #2

Boekhouders zijn onpersoonlijk en het geld niet waard.

OVERTUIGING #3

Mijn boekhouder is onbereikbaar en ik weet nooit waar ik aan toe ben qua kosten.

'Ondernemers zijn fascinerend en inspirerend'

Het mooiste aan het 'administratievak' is dat je met zoveel verschillende ondernemers in gesprek komt. Jij als ondernemer hebt jouw eigen drijfveren wat maakt dat je met jouw bedrijf bent begonnen. De energie en ambitie spat er vaak van af en dat is fascinerend, inspirerend en aanstekelijk! 

Maar stel jij financi√ęle doelen voor jezelf? Maak jij een plan? Zoja, hoe doe je dit dan en hoe zorg jij ervoor dat je stap voor stap je doelen gaat behalen? Ben jij iemand die hele hoge of misschien wel onrealistische doelen stelt of hoe je jezelf juist klein?

En hoe vind je hierin de juiste support op financieel vlak die jou hierbij gaat helpen?

MIJN VERHAAL

Het ondernemerschap begon bij mij al als kind. Van de rubberboot die ik als twaalfjarige zelfstandig de garage uitsleepte om op avontuur te gaan tot de kerstboom die de dag na Sinterklaas van de bovenste plank werd getrokken om mijn ouders te 'verrassen' bij thuiskomst. Ondernemerschap en avonturieren is met de paplepel in gegoten en naarmate ik ouder werd wist ik al snel dat in loondienst werken niet voor mij was weggelegd. Met 22 jaar stond ik dan ook bij de Kamer van Koophandel om mijn eerste eenmanszaak in te schrijven. 

Ondertussen ben ik ruim 10 jaar ondernemen verder en ik zie mijzelf ook niets anders meer doen. 

En dat is wie ik ben en waar SDJ Finance om draait. Ondernemer op 1 en boekhouder op 2.

Juist die inspirerende gesprekken, het prikkelen van de ondernemersdrang en andere ondernemers stimuleren net even dat stapje verder te zetten voor een nog mooier resultaat. 

Daar gaat mijn ondersnemershart nou ècht harder van kloppen. 

Video Poster Image

Waarom SDJ Finance Franchise?

De markt

De afgelopen 10 jaar heb ik de markt ontzettend zien veranderen. De digitalisering en de automatisering, maar ook de toenemende werkdruk. De vraagt is heel hoog. Alleen al door de 1,3 MILJOEN eenmanszaken die dit land kent. Lang niet allemaal even actief, maar ze zijn er wel. Helaas stoppen er meer boekhouders per jaar, dan dat erbij komen. En dit is zorgelijk. 

Dit is ook wat ik wekelijks in de praktijk voelde. Steeds nieuwe aanvragen en maar nee moeten blijven verkopen. De stress droop van de gesprekken af, maar ik had echt niet meer de ruimte om meer klanten te helpen. Hoe graag ik ook wilde.

Personeel

De stap naar boekhouder worden is gigantisch. De hoge studiekosten, de lage lonen om praktijkervaring op te doen en stugge kantoorhouders.. Het maakt het niet aantrekkelijk om te gaan switchen! En dat is zo jammer, want het vak is zó leuk! 'Waarom dan geen personeel?' Het is een hele goede vraag, maar dat komt toch omdat er veel jonge afgestudeerden liever het salaris hebben van de grotere jongens, maar er niet net zo hard voor willen werken. Daarnaast missen ze toch de ondernemersvonk die zorgt voor verbinding en herkenning.

Ondertussen stapelde het werk bij mij maar op. De eerste Q1 sprint zat erop waarna ik een korte vakantie voor mijzelf inlaste om bij te tanken. Nog geen dag was ik weg en toen ging de telefoon. 'Ik heb met spoed cijfers nodig.' Meer dan de helft van mijn vakantie heb ik alsnog achter mijn laptop gezeten. En toen besloot ik. 'Dit MOET anders.'

Maar hoe?

Daar lag voor mij de grote vraag. Hoe kan ik het aantal boekhouders laten groeien terwijl ik de kwaliteit kan blijven waarborgen voor de klanten van SDJ Finance. Zelf gaan opleiden en onder de SDJ Finance vlag laten opereren was het antwoord. 

In een kleine 2 weken tijd werkte ik het plan uit, plaatste een oproep en vergaarde 20 potenti√ęle kandidaten. Hier is interesse voor!

Het is een schot in de roos gebleken. Met veel plezier en enthousiasme¬†werden mijn idee√ęn¬†ontvangen. En dat werkt aanstekelijk en wakkerde mijn ondernemersvuurtje weer aan. Natuurlijk ga je dan een periode in van een businessplan schrijven, contracten uitwerken en dan kom je ook de uitdagingen tegen die bij een franchise organisatie horen. Maar dat maakt het juist weer leuk. Een nieuwe uitdaging, frisse plannen, een nieuwe wind. Dit is ondernemen!

Missie & Visie

Visie
Met SDJ Finance willen we uitgroeien tot Nederlands modernste ondersteunende organisatie op het gebied van ondernemen,administratie, financi√ęn en belastingen voor ZZP-ers en kleine B.V.‚Äôs met behoud van onze kernwaarden persoonlijk, betrouwbaar, gedienstig, effici√ęnt en integer. Dit behalen wij door onze hoge mate van samenwerking en ondersteuning aan onze aangesloten kantoren. Daardoor kunnen onze kantoren de hoogste kwaliteit werk leveren aan onze klanten, m√®t persoonlijke aandacht.

Missie
SDJ Finance is een modern en voornamelijk online administratiekantoor dat zich focust op het digitaal ondersteunen van ZZP‚Äôers en kleine BV‚Äôs op het gebied van ondernemen, administratie, financi√ęn en belastingen. Dit doen wij samen met ons team van franchisenemers. Door onze heldere structuur, hoge mate van automatisering en systematische manier van werken kunnen wij betaalbaar werk van een hoge kwaliteit met veel persoonlijke aandacht bieden.