BLOG

De Top 5 Administratiesoftware voor Starters

Sep 18, 2023

Als starter wil je je kostbare tijd en energie besteden aan het opbouwen van je bedrijf, niet aan het worstelen met complexe boekhouding. Gelukkig zijn er in Nederland diverse uitstekende boekhoudsoftware voor startende ondernemers beschikbaar om je te helpen. In deze blogpost richten we ons op de top 5 Nederlandse boekhoudsoftwarepakketten die ideaal zijn voor startende ondernemers.

1. Moneymonk

Moneymonk is absoluut onze favoriet als het gaat om simpele en intuïtieve software. Het is een softwarepakket dat specifiek is ontworpen voor dienstverlenende ZZP'ers en kleine BV's. Met een gebruiksvriendelijke interface biedt Moneymonk alles wat je nodig hebt, van facturering tot belastingaangifte. Het bevat ook handige functies voor urenregistratie en rittenadministratie, waardoor het een complete oplossing is voor zelfstandige professionals. MoneyMonk is niet het goedkoopste pakket, maar heeft wel verschillende prijsstellingen van startende ondernemers met minder omzet en groeit dan met je mee. MoneyMonk heeft daarnaast een hele fijne telefonische helpdesk die je snel kan helpen bij vragen. 

2. Moneybird

Moneybird staat bekend om zijn eenvoud en doeltreffendheid voor ondernemers. Deze software maakt facturering, financiële administratie en BTW-aangifte een fluitje van een cent. Het biedt ook een mobiele app voor ondernemers die onderweg zijn. Daarnaast bieden ze verschillende koppelingen met bijvoorbeeld Mollie of je website wat fijn is voor digitale ondernemers. Wel is het bij Moneybird van belang dat je in het begin je administratie goed instelt. Ook Moneybird is niet het goedkoopste pakket, maar biedt voor een kleinere ondernemer wel een instap optie. 

3. e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl is een Nederlandse boekhoudsoftware die populair is bij ZZP'ers en kleine bedrijven. Het werkt iets minder intuïtief voor de creatievere ondernemers, maar degenen die juist wat analytischer zijn vinden dit wel een fijn programma. Daarnaast biedt E-boekhouden veel koppelingen met webshop applicaties. Dus ben jij wat technischer ingesteld en heb je een webshop? Dan is E-boekhouden een heel fijn programma voor jou. Qua prijzen is E-boekhouden ook iets goedkoper, wat het zeer aantrekkelijk maakt voor starters. 

4. SnelStart

SnelStart is een Nederlandse boekhoudsoftware die bekend staat om zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide functies. Naast boekhouding en facturering biedt SnelStart ook oplossingen voor voorraadbeheer en relatiebeheer. Het is schaalbaar, wat betekent dat het kan meegroeien met je bedrijf naarmate dit groter wordt. Ook is SnelStart betaalbaar als je in wilt stappen en kan je met je abonnement groeien naar je behoeften. 

5. Exact Online

Exact Online is een krachtige boekhoudsoftware die geschikt is voor zowel starters als groeiende bedrijven. Het biedt modules voor boekhouding, facturering, voorraadbeheer en projectmanagement. Met Exact Online kun je verschillende aspecten van je bedrijf eenvoudig beheren vanuit één platform. Daarnaast kunnen heel veel andere programma's gekoppeld worden met Exact Online. Zeker als je administratie groter en complexer wordt is ExactOnline een hele fijne tool. Het nadeel van ExactOnline is de prijs. Het is echt een opgetuigde kerstboom die voor de meeste ZZP-ers en freelancers veel te uitgebreid is. 

Conclusie
Bij het kiezen van boekhoudsoftware is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften, budget en de schaalbaarheid van de software naarmate je bedrijf groeit. Het is ook verstandig om te overwegen of je de software wilt kunnen integreren met andere zakelijke tools die je mogelijk gebruikt, zoals CRM-software of betalingssystemen. Ga je beginnen met je administratie dan raden wij je aan om bij alle bovenstaande systemen een proefaccount aan te maken. Door ze uit te proberen kan je zien wat er bij jou past en waarin je snel je weg kan vinden.

Persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!